Linkovi

Lažne dojave o bombama u školama širom Crne Gore, do kraja nedjelje ipak onlajn nastava


Ilustracija
Ilustracija

PODGORICA - Nove dojave o postavljenim eksplozivnim napravama upućene su u utorak školama u više crnogorskih gradova, nastava je prekinuta, a đaci evakuisani.

Policija je međutim kasnije saopštila da je posle provjere 93 školske ustanove utvrđeno da su, kako navode u saopštenju, dojave o podmetnutim bombama lažne.

"Nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na sumnju da su u tim ustanovama podmetnute eksplozivne naprave, kako je to ranije dojavljeno putem mejla, već možemo saopštiti da su dojave bile lažne", saopšteno je iz Uprave policije.
Policiji je jutros prijavljeno da su na mejlove škola stigle nove poruke da je navodno postavljena bomba, nakon čega je saopšteno da peduzimaju “sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije IP adresa sa kojih su upućeni mejlovi o postavljenim bombama u školama širom Crne Gore”.

Ministarstvo prosvjete je, imajući u vidu da su i u utorak pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, a poštujući preporuke Uprave policije donijelo odluku da se nastava danas i do kraja sedmice u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje onlajn.

"Na ovaj način nastojimo da obezbijedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Prethodno su u ponedeljak na adrese nekoliko podgoričkih škola stigle mejl poruke o postavljenim bombama.

Zbog anonimih poruka da su u njima postavljene eksplozivne naprave, tokom aprila ove godine, evakuisano je više osnovnih škola u skoro svim crnogorskim gradovima.

Takve prijetnje, u istom periodu, stigle su lokalnim samoupravama nekoliko crnogorskih gradova. Policijskom kontrolom nije nađen eksploziv.

Zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi, u četvrtak, je evakuisana zgrada u kojoj su smješteni Vrhovni, Apelacioni i Viši sud u Podgorici.

XS
SM
MD
LG