Linkovi

Katnić: Nisam optužio Moskvu, već pojedince iz SBB i GRU


Hapšenje osumnjičenih za pokušaj državno udara u Crnoj Gori, 17. oktobar 2016.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, saopštio je danas da nikada nije optužio zvaničnu Moskvu za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori u oktobru 2016, prenio je podgorički dnevnik Dan.

“Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa”, rekao je Katnić u izjavi za taj list.

Reagujući na saopštenje ministarstva spoljnih poslova Rusije u kome se navodi da se Katnić pridružio takmičenju u najapsurdnijim optužbama na račun Rusije, crnogorski tužilac je naveo da je on optužio “pojedince, pripadnike SBB-a, agente GRU i pojedine Kozake”.

“Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili”, rekao je Katnić.

Rusko ministarstvo u ponedjeljak je snažno odbacilo optužbe crnogorskog tužilaštva da zvanična Moskva stoji iza pokušaja svrgavanja prozapadne vlasti u Podgorici, nazivajući ih apsurdnim i neosnovanim.

Četrnaest osoba, medju kojima dvojica nedostupnih Rusa koje tužilaštvo označava kao agente GRU-a i dvojica lidera crnogorskog proruskog Demokratskog fronta, optuženo je da je pripremalo napad na crnogorske institucije s ciljem sprečavanja zemlje da pristupi NATO savezu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG