Linkovi

CG: Razmatranje ponuda, nastavak u petak


Parlamentarni dijalog u Crnoj Gori (rtcg.me)
Parlamentarni dijalog u Crnoj Gori (rtcg.me)

Crnogorski premijer je na sjednici, u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja, dodatno pojasnio ponudu opoziciji koju je saopštio na zasjedanju Skupštine

Premijer Milo Đukanović prisustvovao je danas sjednici parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja i dodatno pojasnio ponudu opoziciji koju je saopštio na sjednici Skupštine uoči izglasavanja povjerenja svojoj Vladi.

Na sastanak su, osim premijera, stigli svi lideri parlamentarne opozicije koji učestvuju u radu parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja. U atmosferi koja nije previše ličila na prijateljsku, nakon više od tri sata razgovora, došlo se do zaključka koji je premijer predočio javnosti. On je kazao da su, osim njega, i predstavnici drugih partija imali svoje predloge koji će biti razmotreni do petka, kada će biti održana nova sjednica.

“Čuli smo i jednu novu ponudu koju je predstavio lider Demosa u ime te partije, Socijaldemokratske partije (SDP) i URE. Složili smo se da u danima koji su pred nama razmijenimo te ponude“, poručio je Đukanović.

Sastanak je održan u atmosferi boljeg povjerenja i nastavićemo da radimo u cilju prevazilaženja barijera kako bi zajedno odgovorili na potrebu države da se stekne međusobno povjerenje uoči parlamentarnih izbora, rekao je premijer.

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić rekao je da ne treba pridavati značaj prvenstvu u inicijativama, nego posmatrati suštinu onoga o čemu se treba dogovoriti:

“Put koji smo trasirali je čak i poslije turbulencija koje smo imali protekle sedmice zadržala energiju dogovora i počeili smo dogovaranje“, naveo je on.

Lider SNP-a Srđan Milić nije zadovoljan premijerovim potezima koji vode ka formiranju prelazne Vlade:

„Ono što sam čuo u parlamentu i što sam čuo danas od premijera je za mene neprihvatljivo“, poručio je Milić.

Sastanku nije prisustvovao predstavnik Demokratskog fronta. Premijer Milo Đukanović pozvao je ranije sve partije parlamentarne opozicije da uđu u Vladu i, preuzimanjem dijela odgovornosti, pomognu da država učvrsti stabilnost i dobije kredibilnu vlast nakon izbora.

XS
SM
MD
LG