Linkovi

"Crna Gora neće zaboraviti nedužne žrtve NATO intervencije"


Crnogorski premijer Duško Marković (arhiva)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je, povodom 20. godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza (NATO), da Crna Gora neće zaboraviti nedužne žrtve NATO intervencije, podsjećajući da Podgorica u to vrijeme nije imala kontrolu nad tim dešavanjima.

“Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali se sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada naša zemlja nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala", saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Na današnji dan, prije 20 godina počelo je 11-nedjeljno bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije u kojem je živote izgubilo, prema nezvaničnim informacijama, više od 3,500 ljudi, medju kojima oko 2,500 civila.

Premijer u saopštenju podsjeća na 20. godišnjicu intervencije Sjevernoatlantskog saveza u SRJ, kada je na sjeveru Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, medju kojima i troje djece.

“Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve”, poručio je Marković i dodao da intervenciju NATO Crna Gora “nije željela niti je do nje dovela”.

On je rekao da je Crna Gora “tada bila dio druge države i dio sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG