Linkovi

Podgorica: Olujni vjetar nosio drveće i izazvao saobraćajni kolaps


Montenegro Storm
Montenegro Storm

Olujni vjetar koji je u ponedjeljak zahvatio Podgoricu i okolinu kidao je drveće na glavnim gradskim bulevarima i izazvao brojne požare, a nestanak struje u većini centralnih gradskih četvrti izazvao je kolaps u saobraćaju, prenose lokalni mediji.

Snažni udari vjetra nose drveće i kontejnere po podgoričkim ulicama, a veći dio Podgorice ostao je bez struje zbog kvara na trafostanici u naselju Zagorič.

Portal Vijesti javlja da je na pojedinim lokacijama vjetar rušio djelove fasada, a u okolini Podgoricei nekoliko požara sa kojima se bore brojne vatrogasne ekipe.

Zbog nestanka struje ne rade ni semafori na većini prometnih ulica u širem centru, što izaziva probleme u saobraćaju, a na nekim raskrsnicama saobraćaj regulišu saobraćajni policajci.

"U Zagoriču je jedna kuća izgorjela, pa se prenio požar na drugu koja je bila do nje, ali smo uspjeli da ga ugasimo i spasimo krovnu konstrukciju prije nego je vatra zahvatila cijelu kuću”, rekao je portal Antena M Predrag Anđušić iz Vatrogasne službe, navodeći da sjeverni vjetar otežava gašenje.

On je rekao da “u Doljanima gori sijeno, bile su ugrožene kuće ali tamo su uspjeli naši ljudi da spasu objekte. Imamo požar u Kokotima, tamo vozilo treba da stigne, imamo požar kod KAP-a. Gori unutar trafostanice u Zagoriču, imamo i požar u Lješanskoj nahiji, gori na sve strane”

Portparolka Crnogorskog elektroprenosnog Sistema, Nada Pavićević, rekla je tom portalu da je trenutno uži dio grada bez struje, jer je trafostanica u Zagoriču isključena iz preventivnih razloga.

"Veliko nevrijeme prenijelo je požar sa imanja u Zagoriču na rastinje kod trafostanice. Zbog toga se pristupilo preventivnom isključenju struje", rekla je Pavićević.

Meteorolozi su ranije upozorili na dolazak hladnog arktičkog talasa koji će donijeti veliko pogoršanje vremena i pad temperature za deset do petnaest stepeni

XS
SM
MD
LG