Linkovi

Crna Gora: Preminula još dva pacijenta, 95 novih slučajeva koronavirusa


U crnogorskim bolnicama trenutno je 188 zaraženih od koronavirusa
U crnogorskim bolnicama trenutno je 188 zaraženih od koronavirusa

Institut za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore saopštio je da su u posljednja 24 sata njegove laboratorije registrovale dva smrtna slučaja pacijenata pozitivnih na koronavirus, kao i 95 novih slučajeva zaraze.

“Prijavljena su u posljednjih 24 sata dva smrtna ishoda kod Kovid 19 pozitivnih pacijenata iz Podgorice i Herceg Novog, koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Bar”, saopštio je novinarima direktor IJZ, Boban Mugoša.

Mugoša je rekao da je, zajedno sa novih smrtnim slučajevima Kovid 19 pacijenata, od početka juna potvrđeno 36 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom.

“Od infekcije se u protekla 24 sata oporavio 71 pacijent, tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. juna do danas 494”, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, ukupan broj aktivnih slučajeva od Kovida 19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2039.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore, Jevto Eraković, naveo je da je u crnogorskim bolnicama trenutno hospitalizovano 188 pacijenata zaraženih koronavirusom, ali da i pored svih izazova “nema nekog velikog pritiska na zdravstveni sistem”.

On je rekao da Crna Gora ima dovoljan broj Kovid kreveta i izrazio nadu da kapaciteti neće ni biti iskorišćeni, već da će doći do očekivanog pada broja hospitalizovanih.

“Meni se čini da imamo pozitivne trendove i u ponašanju građana, vidimo da značajan broj njih nosi zaštitne maske i pridržava se fizičke distance, što nam govori da ćemo doći do povoljnije situacije”, rekao je Eraković.

Od početka epidemije u Crnoj Gori je, prema zvaničnim podacima, registrovano 2893 slučaja koronavirusa, od kojih 45 sa smrtnim ishodom.

XS
SM
MD
LG