Linkovi

Crna Gora: 201 osoba pozitivna na koronavirus, zaražena i tri policajca


Pripadnici policije u Crnoj Gori
Pripadnici policije u Crnoj Gori

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je u subotu da su najnovija testiranja u posljednja 24 časa pokazala da je još 27 osoba zaraženo koronavirusom, pa je ukupan broj oboljelih porastao na 201, uz dva potvrđena smrtna slučaja.

“Od jučerašnjeg presjeka u 17 I 50 minuta pa jutros do 8 sati i 50 minuta analizirano je 212 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na novi koronavirus”, saopšteno je iz te institucije, koja je kasnije poslije podne saopštila da je danas do 18 sati, od analiziranih 54 uzorka, registrovano još četiri slučaja Kovida 19.

Većina novooboljelih su, kako navodi Institut za javno zdravlje, kontakti prethodno poznatih slučajeva, a do sada je u Podgorici registrovano 95 slučajeva, Tuzima 34, Baru 18, Nikšiću 17, te po nekoliko slučajeva u još sedam opština.

Uprava policije (UP) saopštila je da su do danas registrovana tri njena službenika pozitivna na koronavirus, kao i da se u samoizolaciji nalazi 73 pripadnika UP, od čega su tri u karantinu.

Policija je do sada procesuirala desetine osoba zbog kršenja mjera o zabrani izlaska iz kuća radnim danima poslije 19 sati i vikendom poslije 13 sati koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za sprječavanje širenja zaraznih bolesti.

NKT je danas saopštilo da je danas na hitnoj konsultativnoj sjednici, u skladu sa preporukama IJZ, donijelo odluku da “nadležne institucije preduzmu hitne dodatne epidemiološke mjere u naselju na Vrelima Ribničkim (u Podgorici) koje obuhvata 23 zgrade”, saopštila je Vlada dan nakon što je u tom naselju registrovan prvi slučaj koronavirusa.

"Odluka o samoizolaciji stanovnika u objektima stanovanja donijeta je nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti", istakli su iz Vlade.

XS
SM
MD
LG