Linkovi

Novih pet slučajeva koronavirusa, ukupno 27 zaraženih u Crnoj Gori


Prema navodima zvaničnika, pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 5.863 osobe, a u institucionalnim karantinima 763 osobe. (Foto: AP)

Institut za javno zdravlje Crne Gore saopštio je da je analiza testiranih uzoraka pokazala da je pet osoba bilo pozitivno na novi koronavirus, čime je broj zaraženih porastao na 27, uz jedan do sada zabilježeni smrtni slučaj.

"Upravo je završena analiza još 19 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno", saopštili su iz Instituta i dodali da su tri novozaražene osobe povezane s postojećim slučajevima.

Prema navodima zvaničnika, pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 5.863 osobe, a u institucionalnim karantinima 763 osobe.

Nacionalno koordinaciono tijelo za sprječavanje širenja zaraznih bolesti saopštilo je da je za nepunih pet dana na račun te insttucije uplaćeno preko dva miliona eura donacija.

"Naime, do 23. marta u četrnaest časova, od 483 donacije iz zemlje i inostranstva prikupljeno je 2,224,140,34 eura", piše u saopštenju.

U međuvremenu je počela TV nastava za đake osnovnih i srednjih škola, koju od kuće mogu pratiti posredstvom drugog kanala TVCG i kanala MNE sport, a školski materijali su dostupni i na portalu državne televizije i YouTube kanalu "Uči doma".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG