Linkovi

U Crnoj Gori 212 osoba pod nadzorom zbog koronavirusa


Putnici iz Kine stižu na aerodrom u Los Anđelesu (Foto: Reuters/Ringo Chiu)
Putnici iz Kine stižu na aerodrom u Los Anđelesu (Foto: Reuters/Ringo Chiu)

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je u četvrtak da je u Crnoj Gori 212 osoba pod nadzorom zbog koronavirusa, ali i da je crnogorski zdravstveni sistem spreman da odgovori tom izazovu.

“Broj osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom zbog koronavirusa je promjenjiv, a ovo su podaci od jutros u 10 sati”, rekao je Hrapović novinarima nakon sjednice Vlade.

Hrapović je rekao da su svi koji su pod nadzorom obavezni da se javljaju u određenom periodu Sanitarnoj inspekciji.

U međuvremenu je državni sekretar za turizam Damir Davidović, u intervjuu za Radio Crne Gore, potvrdio je da je sa turističkim organizacijama koje dovode turiste iz Kine dogovoreno da se do daljeg obustave svi aranžmani zbog širenja koronovirusa.

Iako su ranije zdravstvene vlasti saopštile da će 800 radnika na crnogorskom autoputu ostati u Kini, ministar saobraćaja Osman Nurković je saopštio da se ne radi o toj brojci, već da će se za mjesec dana znati koji broj radnika će se vratiti i “što je potrebno da se angažuje”

“Ovdje se radi i o podizvođačima koji su iz Crne Gore i drugih država regiona, tako da to ne bi trebalo da značajno utiče na ukupan završetak autoputa”, rekao je Nurković.

XS
SM
MD
LG