Linkovi

Crna Gora: Preminuo još jedan pacijent, ukupno 48 žrtava koronavirusa


Bolnica u Baru

Opšta bolnica u Beranama saopštila je u četvrtak da je u toj ustanovi preminuo jedan 81-godišnji pacijent pozitivan na koronavirus, koji je imao “više komorbiditeta”.

“Od ukupno 63 Kovid pozitivna pacijenta, u Opštoj bolnici Berane osam je sa teškom kliničkom slikom, dok je jedan preminuo juče”, navodi se u saopštenju.

Klinički centar Crne Gore saopštio je da se u toj ustanovi trenutno liječe 32 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, od kojih je šest u teškom stanju.

U toj i nekoliko drugih crnogorskih Kovid bolnica trenutno se liječi 197 pacijenata, od kojih 16 sa teškom kliničkom slikom.

Od pojave koronavirusa sredinom marta u Crnoj Gori je preminulo 48 pacijenata pozitivnih na taj virus, od kojih njih 39 nakon 14. juna, kada je nakon više korona-fri nedjelja virus ponovo registrovan u zemlji.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 513 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je 57 rezultata bilo pozitivno.

Institut je saopštio da su se od infekcije oporavila 74 pacijenta, tako da se od početka epidemije oporavilo ukupno 690 osoba.

Prema navodima IJZ,u Crnoj Gori je trenutno aktivno 2020 slučajeva koronavirusa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG