Linkovi

Policija privela lidere opozicione Prave Crne Gore


Crnogorski policajci tokom današnje akcije hapšenja pripadnika stranke Prava Crna Gora i lidera stranke Marka Milačića

Crnogorska policija privela je u srijedu lidera opozicione Prave Crne Gore Marka Milačića, njegovog zamjenika Vladislava Dajkovića i dvoje članova stranke nakon što su se usprotivili policijskoj kontroli na putu prema Vrhovnom državnom tužilaštvu gdje je trebalo da održe nenajavljenu konferenciju za medije.

“Službenici Uprave policije su danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavili vozilo kojim je upravljao R.J. a kojom prilikom je lice odbilo da se izvrši kontrola stvari koje je prevozilo u vozilu. Prilikom pomenute kontrole na lice mjesta je došao M.M. koji je protestvovao zbog kontrole policijskih službenika i nije dozvolio da se vozilo pomjeri sa kolovoza", piše u saopštenju Uprave policije.

Nakon odvođenja vozača automobila u Centar bezbjednosti Podgorica, policijski službenici su pozvali Komunalnu inspekcija u cilju dislociranja vozila sa kolovoza sa specijalnim motornim vozilom „pauk”, rekli su u policiji i dodali da je Milačić spriječio službenike Komunalne policije da intervenišu tako što se popeo na krov vozila.

"Policijski službenici su mu izdali upozorenje pa zatim naređenje da siđe sa vozila i omogući Komunalnoj inspekciji da izvrši službenu radnju što je on odbio", rekli su u policiji i objasili da je, "s obzirom da je pružao aktivan otpor, koji je trajao određeno vrijeme, M.M. - uz primjenu sredstava prinude - doveden u službene priostorije".

Pored Milačića, u policiju su odvedeni i Dajković i još dvoje članova stranke, zbog - kako se navodi "sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvrjedljivih riječi", a o događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

Policija je podsjetila da su svi građani, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, dužni da poštuju zakon i da omoguće nadležnim službama nesmetano obavljanje poslova iz svoje nadležnosti.

"Policija će bez izuzetka sankcionisati svakog pojedinca zbog nepoštovanja propisa, nepostupanja po naredbama, drskog ponašanja, vrijeđanja ili bilo kojeg drugog vida nezakonitog ponašanja na javnom mjestu", piše na kraju saopštenja.

U današnjoj akciji policija je koristila i biber sprej, a Prava Crna Gora je saopštila je da je njenom lideru prilikom privođenja povrijeđena ruka.

Prije hapšenja, Milačić se okupljenima obratio s krova svog automobila i poručio da je pravosuđe u Crnoj Gori zarobljeno, aludirajući na aferu koja potresa crnogorsko tužilaštvo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG