Linkovi

Đukanović: Crna Gora stabilno društvo


Crnogorski premijer Milo Đukanović govori na prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore (Biro)

Proslava Dana nezavisnosti objedinjava sve pobjede Crne Gore tokom njene burne i jedinstvene, slobododarske istorije, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

Na prijemu u povodom Dana nezavisnosti premijer Milo Đukanović rekao je da je Crna Gora stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka On je naglasio da svi dalji napori i naredni uspjesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države.

Proslava Dana nezavisnosti objedinjava sve pobjede Crne Gore tokom njene burne i jedinstvene, slobododarske istorije, ocijenio je premijer Milo Đukanović. On je, na prijemu u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti, kazao da 21. maj 2006. godine nije samo važan dan istorijskog iskoraka u obnovu državne nezavisnosti.

"Veličinu ovog događaja dopunjava gotovo vijek časnih, generacijskih stremljenja, kao i nov demokratski put kojim smo ih ostvarili dajući tom postignuću širi, balkanski, pa i evropski značaj", naveo je Đukanović.

Crna Gora je danas, kako je naveo, stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka, država koja zahvaljujući uspješnim sveobuhvatnim reformama ubrzano savladava zahtjevne dionice na putu do članstva u Evropskoj uniji i NATO, prosperitetna ekonomija izdašnih resursa i inspiracija investitorima i poslovnim ljudima.

"A nadasve država koja uspješno prevazilazi viševjekovni mentalitet izdržavanog, dotiranog društva, pouzdan susjed i akter sve bolje regionalne saradnje koja učvršćuje doglednu evropsku perspektivu Balkana", dodao je Đukanović.

On je kazao da se Crna Gora i danas suočava sa ‘brojnim kontroverzama ekonomskog i društvenog konstituisanja i razvoja održivog modela mlade države’. Naglasio je da svi dalji napori i naredni uspjesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države, osposobljenih za donošenje kompetentnih i odgovornih državnih odluka.

"Upravo takve institucije su jedini garant ne samo nezavisnosti, nego i razvoja demokratije, naše evropske budućnosti i uopšte građanske sigurnosti i boljeg života svih u Crnoj Gori", poručio je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora slavljem povodom Dana nezavisnosti ‘objedinjuje sve svoje pobjede tokom burne i jedinstvene, slobododarske istorije’.
XS
SM
MD
LG