Linkovi

Đukanović: Crna Gora stabilno društvo


Crnogorski premijer Milo Đukanović govori na prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore (Biro)
Crnogorski premijer Milo Đukanović govori na prijemu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore (Biro)

Proslava Dana nezavisnosti objedinjava sve pobjede Crne Gore tokom njene burne i jedinstvene, slobododarske istorije, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

Na prijemu u povodom Dana nezavisnosti premijer Milo Đukanović rekao je da je Crna Gora stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka On je naglasio da svi dalji napori i naredni uspjesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države.

Proslava Dana nezavisnosti objedinjava sve pobjede Crne Gore tokom njene burne i jedinstvene, slobododarske istorije, ocijenio je premijer Milo Đukanović. On je, na prijemu u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti, kazao da 21. maj 2006. godine nije samo važan dan istorijskog iskoraka u obnovu državne nezavisnosti.

"Veličinu ovog događaja dopunjava gotovo vijek časnih, generacijskih stremljenja, kao i nov demokratski put kojim smo ih ostvarili dajući tom postignuću širi, balkanski, pa i evropski značaj", naveo je Đukanović.

Crna Gora je danas, kako je naveo, stabilno, multietničko društvo u dinamičnom procesu demokratskog i ekonomskog razvitka, država koja zahvaljujući uspješnim sveobuhvatnim reformama ubrzano savladava zahtjevne dionice na putu do članstva u Evropskoj uniji i NATO, prosperitetna ekonomija izdašnih resursa i inspiracija investitorima i poslovnim ljudima.

"A nadasve država koja uspješno prevazilazi viševjekovni mentalitet izdržavanog, dotiranog društva, pouzdan susjed i akter sve bolje regionalne saradnje koja učvršćuje doglednu evropsku perspektivu Balkana", dodao je Đukanović.

On je kazao da se Crna Gora i danas suočava sa ‘brojnim kontroverzama ekonomskog i društvenog konstituisanja i razvoja održivog modela mlade države’. Naglasio je da svi dalji napori i naredni uspjesi moraju biti zasnovani na razvoju snažnih institucija države, osposobljenih za donošenje kompetentnih i odgovornih državnih odluka.

"Upravo takve institucije su jedini garant ne samo nezavisnosti, nego i razvoja demokratije, naše evropske budućnosti i uopšte građanske sigurnosti i boljeg života svih u Crnoj Gori", poručio je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora slavljem povodom Dana nezavisnosti ‘objedinjuje sve svoje pobjede tokom burne i jedinstvene, slobododarske istorije’.
XS
SM
MD
LG