Linkovi

MVP: Svi ambasadori da dođu u Crnu Goru na konsultacije 18. januara


Vlada Crne Gore

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je u nedjelju da je pozvalo sve crnogorske diplomatsko-konzularne predstavnike da dođu u Crnu Goru do 18. januara, “zbog održavanja ambasadorskih konsultacija”.

Iz MVP su napomenuli da se konsultacije održavaju od 18. januara, “što u praksi znači da su ambasadori obavezni da do naznačenog datuma doputuju u Crnu Goru”.

Prema navodima saopštenja MVP-a, o tačnom terminu i formatu konsultacija sa crnogorskim ambasadorima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

“Neodazivanje na konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti", upozorili su iz MVP.

Ministvarstvo vanjskih poslova ranije je predložilo opoziv sedam ambasadora Crne Gore na službi u Vatikanu, Srbiji, Kini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bosni i Hercegovini, Italiji i Njemačkoj.

Predlog MVP-a o opozivu sedam crnogorskih ambasadora, shodno ustavnom ovlašćenju, odbio je da potpiše predsjednik Milo Đukanović, navodeći da u predlogu nije pruženo adekvatno obrazloženje za njihov opoziv.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG