Linkovi

CNN otpustio Krisa Kuoma jer je pomagao bratu - bivšem guverneru Njujorka


Voditelj Kris Kuomo suspendovan je prošle nedelje
Voditelj Kris Kuomo suspendovan je prošle nedelje

Televizija CNN otpustila je voditelja Krisa Kuoma pošto su isplivale dodatne informacije o tome kako je pokušavao da pomogne svom bratu Endrjuu Kuomu, bivšem guverneru Njujorka optuženom za seksualno uznemiravanje žena.

Kuomo, koji je vodio jednu od najgledanijih emisija na CNN-u, prethodno je suspendovan. U maju ove godine priznao je da je prekršio neka pravila kompanije kada je brata savetovao kako da se, sa stanovišta odnosa sa javnošću, nosi sa novonastalom krizom.

Endrju Kuomo je bio primoran da podnese ostavku u avgustu 2021. nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje. On je sve porekao.

U novom saopštenju, CNN navodi da je Krisa Kuoma suspendovao kako bi se istražili navodi o umešanosti u slučaj njegovog brata.

"Angažovali smo uglednu advokatsku kancelariju da analizira informacije, što se završilo njegovim momentalnim otkazom".

Kris Kuomo se oglasio na Tviteru i naveo da je razočaran, ali i zahvalan svom timu.

"Ovo nije način na koji sam želeo da završim svoj angažman na CNN-u, ali sam vam več rekao kako sam i zašto pomagao svom bratu", napisao je voditelj.

Upotreba poslovnih kontakata i veza u privatne svrhe u novinarstvu se smatra povredom etike.

Voditelj Kuomo je najpre suspendovan kada tu otkrivene SMS poruke u kojima je upotrebljavao svoje profesionalne izvore kako bi saznao informacije o ženama koje su optužile njegovog brata.

Krivična prijava protiv bivšeg guvernera Endrjua Kuoma, koja ga tereti za seksualno uznemiravanje, podneta je krajem oktobra u Njujorku.

XS
SM
MD
LG