Linkovi

Dodeljene nagrade za kantri muziku


Keri Andervud i Bred Pejzli bili su voditelji ceremonije u Nešvilu, 10. novembra 2010.

U Nešvilu je sinoć održana 44. dodela nagrada za najbolja ostvarenja kantri muzike. Bilo je to veče zvezda iz raznih muzičkih žanrova pored kantrija, kao i sveta filma.

Ceremonija u Nešvilu bila je veče trijumfa za 27-godišnju Mirandu Lambert koja je proglašena za pevačicu godine i uz to osvojila nagrade za najbolji video i album godine – nazvan „Revolution“.

Verenik Mirande Lambert, Blejk Šelton, postarao se za iznenadjenje večeri, kada je pobedio favorite Breda Pejzlija i Kita Urbana u kategoriji najboljeg muškog vokaliste.

Grupa Lejdi Antebelum, koja je ostvarila popularnost van domena kantri muzike, osvojila je nagradu za singl godine za pesmu „Need you Now“, i proglašena za najbolju grupu 2010. Nagradu u kategoriji najboljih novih izvodjača odneo je Zek Braun Bend, koji je prethodno osvojio Gremija u istoj kategoriji.

Bred Pejzli, koji je, zajedno sa kantri zvezdom Keri Andervud bio voditelj ceremonije, osvojio je nagradu za zabavljača godine.

Uprkos prisustvu svih zvezda kantrija, možda najveću pažnju je privukao nastup glumice Gvinet Paltrou koja je uživo izvela singl „Country strong“ iz svog novog filma u kome tumači ulogu kantri pevačice, i dobila ovacije publike.

XS
SM
MD
LG