Linkovi

Hilari Klinton u poseti Evropi


Državna sekretarka Hilari Klinton putuje danas u posetu Madjarskoj, Litvaniji i Španiji

Američka državna sekretarka Hilari Klinton putuje u četvrodnevnu posetu Madjarskoj, Litvaniji i Španiji.

Ona je danas poletela za Madjarsku, gde će otvoriti centar za ljudska prava, koji je dobio ime po bivšem američkom kongresmenu rodjenom u Madjarskoj, Tomu Lantosu, inače osnivaču kokusa za ljudska prava u američkom Kongresu. Hilari Klinton je takodje planirala da se sastane sa premijerom Viktorom Orbanom i ministrom inostranih poslova Janošem Martonjijem.

Tokom posete Litvaniji, Hilari Klinton planira daprisustvuje sastanku Zajednice demokratija, fokusiranoj na načine za unapredjenje učešća žena u politici i biznisu, kao i na borbu protiv trgovine ljudima. Ona takodje treba da se sastane sa predsednicom Dalijom Gribauskaite, premijerom Andriusom Kubiliusom i drugim funkcionerima. Stejt department navodi da će Hilari Klinton posetiti Madrid u petak i subotu.

Državna sekretarka planira da se sastane sa španskim premijerom Hoseom Luisom Rodrigezom Zapaterom i ministrom inostranih poslova Trinidadom Himenezom, radi razgovora o čitavom spektru pitanja, uključujući konfilkte u Avganistanu, Severnoj Africi i na Bliskom istoku, trgovinu, investicije i ekonomske brige.

XS
SM
MD
LG