Linkovi

Hilari i Kejn zajedno u kampanji


Hilari Klinton i Tim Kejn na današnjem skupu u Majamiju na Floridi, 23. jun 2016.
Hilari Klinton i Tim Kejn na današnjem skupu u Majamiju na Floridi, 23. jun 2016.

Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton i senator iz Virdžinije Tim Kejn prvi put zajedno vode kampanju kao partneri, promovišući poruku optimizma posle republikanske konvencije tokom koje su mnogi govornici upozorili da je Amerika u padu.

Klinton je predstavila Kejna oduševljenim prisutnim sledbenicima rekavši da će njih dvoje "ponuditi veoma drugačiju viziju" Amerike koja naglašava "izgradnju mostova, a ne zidova". Ona je rekla da će poruka konvencije Demokratske stranke, koja se održava iduće nedelje biti da "prigrliti različitosti" čini Ameriku velikom.

Hilari Klinton je opisala Kejna kao borca za manjine i osiromašene koji je sve ono "što Donald Tramp i Majk Pens nisu". Ona je naglasila njegovu podršku pravu žena da donese sopstvene odluke o abortusu, i nazvala ga čovekom koji podržava prava LGBT zajednice, kao i sledbenikom imigracione reforme.

Kejn je kritikovao republikanskog kandidata Donalda Trampa rekavši da taj biznismen "za sobom ostavlja trag urušenih života svuda gde se kreće".

Kejn je povremeno govorio na španskom i predstavio sebe biračima, govoreći o svojoj porodici, vrednostima kojima je podučavan dok je rastao i karijeri gradonačelnika, guvernera i senatora. On je istakao da je njegova familija priglila vrednosti "vere, porodice i radnih navika".

Kejn je veteran medju demokratama koji sebe opisuje kao "dosadnog čoveka." On je umerenjak sa potencijalom da privuče birače koje odbija Donald Tramp i one koji možda ne mogu lako da prigrle Hilari Klinton.

Klinton je za TV mrežu CBS rekla da Kejn nikada nije izgubio na izborima, da je bio prvoklasni gradonačelnik, guverner i senator i da je medju najcenjenijim senatorima koje ona zna.

"Najvažnija crta je Kejnova sposobnost da preuzme ulogu predsednika i on očigledno ima iskustvo, znanje, intelekt i temperament da to bude", istakla je Džojselin Bukaro, super delegat iz Ohaja i sledbenica Hilari Klinton.

Tim Kejn, 58-godišnji senator rođen je u Minesoti i završio je pravo na Univerzietu Harvard, gde je studirao i predsednik Barak Obama.

Kejn tečno govori španski, koji je naučio dok je bio katolički misonar i nastavnik u Hondurasu. Kako je navedeno u njegovoj biografiji, Kejn je posmatrao siromaštvo iz prve ruke u Centralnoj Americi i video kako ono utiče na ljudski duh. Boravak u Hondurasu ga je naveo da podrži davanje državljanstva nedokumentovanim imigrantima u SAD - što je stav koji će verovatno privući hispanske birače.

XS
SM
MD
LG