Linkovi

Klinton "pobedila" na pretresu na Kapitol hilu


Posle maratonskog svedočenja na Kapitol hilu u četvrtak, Hilari Klinton rano jutros nastavila predizbornu kampanju, a analitičari smatraju da je osvojila poene zbog smirenog stava svih 11 sati.

Bivša državna sekretarka provela je juče 11 sati odgovarajući na pitanja zakonodavaca u vezi sa terorističkim napadom u Bengaziju u Libiji u kojem je poginulo četvoro Amerikanaca dok je ona bila na položaju šefa diplomatije. Klinton je, prema mišljenu političkih analitičara, izašla sa svedočenja kao velika pobednica.

Hilari Klinton se vratila kampanji.

“Neki od vas znaju da sam juče imala prilično težak dan”, rekla je demokratska favoritkinja jutros je u Vašingtonu na forumu za žensko liderstvo demokratskog nacionalnog komiteta posle samo nekoliko sati sna.

Bivša državna sekretarka kasno sinoć je izašla sa Kapitol hila posle 11 sati ispitivanja o napadu na diplomatsko predstavništvo u Bengaziju 2012. kada je poginulo četvoro Amerikanaca, uključujući i ambasadora Krisa Stivensa.

“Libija, Bengazi, Kris Stivens, tamošnje osoblje, izgleda da su svi oni nestali sa vašeg radara 2012. godine", rekla je republikanska kongresmenka Suzan Bruks.

"Provela sam više besanih noći nego svi vi zbog toga. Ja već dugo lupam glavu oko toga šta je više moglo da se uradi", odgovorila je na to Klinton.

Dok su je republikanci napadali, Klinton su branili demokrate u ovom komitetu.

"Možemo bolje, a ne da koristimo novac poreskih obveznika kako bismo uništili kampanju”, poručio je demokratski kongresmen Elajdža Kamings.

Predsedavajući Odbora za Bengazi, Trej Gaudi je pod pritiskom da iznese nove detalje posle jučerašnjeg – osmog ispitivanja, što je Amerikance do sada koštalo skoro 5 miliona dolara – priznao da je malo toga otkriveno.

"Ne mogu baš da kažem da je svedočila drugačije danas nego u ranijim prilikama."

Pretres je ocenjen kao još jedna velika pobeda za Hilari Klinton koja je sve vreme smireno odgovarala na pitanja.

XS
SM
MD
LG