Linkovi

Smrt repera Krisa Kelija


Kris Keli (desno) na omotu albuma grupe Kris Kros
Kris Keli (desno) na omotu albuma grupe Kris Kros

Kris Keli, jedan od članova rep dueta "Kris Kros", koji je početkom 1990-ih stekao slavu numerom "Jump", preminuo je u bolnici u Atlanti,

Kris Keli, jedan od članova rep dueta "Kris Kros", koji je početkom 1990-ih stekao slavu numerom "Jump", preminuo je u bolnici u Atlanti, po svemu sudeći od prekomerne upotrebe narkotika, mad. Keli, poznat i kao "Mek Dedi", imao je 34 godine.

On i Kris Smit , odnosno "Dedi Mek", pruvukli su pažnju kao 13-godišnjaci, koji su nosili odeću naopako i repovali. Otkrio ih je repre i producent Džermejn Dupri u jednom tržnom centru u Atlanti, sa kojim su snimili svoj prvi i daleko najsupešniji album "Totally Croosed Out", koji je prodat u četiri miliona primeraka samo u SAD, dok je pesma "Jump" - koju je napisao Dupri - provela osam nedelja na vrhu Bilbodrove liste Hot 100.

Automatski su postali slavni širom sveta, počeli da se pojavljuju u TV emisijama, išli su na turneju sa majklom Džekosonom i čak je napravljena video igra u kojoj su njih dvojica bili glavni junaci.

Ranije ove godine, Kris i Kris su nastupili zajedno na proslavi godišnjice osnivanja Duprijeve producentske kuće "So So Def".
XS
SM
MD
LG