Linkovi

Smrt repera Krisa Kelija


Kris Keli (desno) na omotu albuma grupe Kris Kros

Kris Keli, jedan od članova rep dueta "Kris Kros", koji je početkom 1990-ih stekao slavu numerom "Jump", preminuo je u bolnici u Atlanti,

Kris Keli, jedan od članova rep dueta "Kris Kros", koji je početkom 1990-ih stekao slavu numerom "Jump", preminuo je u bolnici u Atlanti, po svemu sudeći od prekomerne upotrebe narkotika, mad. Keli, poznat i kao "Mek Dedi", imao je 34 godine.

On i Kris Smit , odnosno "Dedi Mek", pruvukli su pažnju kao 13-godišnjaci, koji su nosili odeću naopako i repovali. Otkrio ih je repre i producent Džermejn Dupri u jednom tržnom centru u Atlanti, sa kojim su snimili svoj prvi i daleko najsupešniji album "Totally Croosed Out", koji je prodat u četiri miliona primeraka samo u SAD, dok je pesma "Jump" - koju je napisao Dupri - provela osam nedelja na vrhu Bilbodrove liste Hot 100.

Automatski su postali slavni širom sveta, počeli da se pojavljuju u TV emisijama, išli su na turneju sa majklom Džekosonom i čak je napravljena video igra u kojoj su njih dvojica bili glavni junaci.

Ranije ove godine, Kris i Kris su nastupili zajedno na proslavi godišnjice osnivanja Duprijeve producentske kuće "So So Def".
XS
SM
MD
LG