Linkovi

Neredi zaustavili proizvodnju u Fokskonu


Radnici blizu ulaza u kompaniju "Fokskon"
Radnici blizu ulaza u kompaniju "Fokskon"

"Fokskon", koji proizvodi "Eplove" telefone ukazuje da su neredi po svemu sudeći počeli kao lični sukob i da ne izgleda da su povezani sa poslom

"Fokskon" - kompanija koja proizvodi "Eplove" telefone, suspendovala je proizvodnju u fabrici na severu Kine, posle nereda u kojima je učestvovalo dve hiljade radnika, od kojih je oko 40 povređeno.

Neredi su izbili kasno sinoć u privatnoj spavaonici radnika "Fokskona" zaposlenih u fabrici u Tajuanu. Kineska agencija "Šinhua" izveštava da je oko pet hiljada policajaca upućeno u spavaonice i uspelo da uguši nerede tek rano jutros.

"Fokskon" ukazuje da su neredi po svemu sudeći počeli kao lični sukob i da ne izgleda da su povezani sa poslom. U fabrici u Tajuanu radi 79 hiljada radnika koji proizvode elektronske delove za automobile, delove za potrošačke elektronske aparate i kalupe za mašinske delove.

Vlasnik "Fokskona" je tajvanski "Hon Haj", najveći ugovorni proizvođač elektronske robe na svetu koji zapošlljava oko milion radnika u fabrikama širom Kine.
XS
SM
MD
LG