Linkovi

Kina: 119 žrtava požara


Fabriku za preradu živine u Kini zahvatio požar
Fabriku za preradu živine u Kini zahvatio požar

Požar je izbio oko 6 ujutru po lokalnom vremenu, u vreme kada se više od 300 radnika zateklo u fabrici u okrugu Mišazi u pokrajini Đilin

Kineski državni mediji izveštavaju da je najmanje 119 ljudi poginulo u katastrofalnom požaru u fabrici za preradu živine u severoistočnoj Kini, jednoj od najtežih industrijskih nesreća u zemlji u više godina.

Požar je izbio oko 6 ujutru po lokalnom vremenu, u vreme kada se više od 300 radnika zateklo u fabrici u okrugu Mišazi u pokrajini Đilin. U novinskim izveštajima se navode izjave očevidaca i vatrogasaca da je moguće da je curenje hemikalije izazvalo nekoliko eksplozija i dovelo do požara. Državna agencija Šinhua je saopštila da je oko stotinu radnika uspelo da pobegne, ali da su se ostali našli iza zaključane kapije dok se požar širio velikom brzinom.

Još nije poznato koliko se radnika vodi kao nestalo. Agencija Šinhua je saopštila da su unutrašnja konstrukcija fabrike i uzani izlazi, otežali spasavanje. Više od 500 vatrogasaca je stiglo na poprište požara i savladalo ga posle nekoliko sati. Vlasti kažu da su 54 radnika prebačena u bolnicu. Odmah je započeta istraga uzroka katastrofe.
XS
SM
MD
LG