Linkovi

Srpska zajednica na Fejsbuku traži da se komičarka Čelsi Hendler izvini


Facebook stranica koja poziva na bojkot emisije "Chelsea Lately"

Fejsbuk peticiji se do sada pridružilo više od 24 hiljade korisnika.

Srpska zajednica na Fejsbuku traži javno izvinjenje kontroverzne komičarke, Čelsi Hendler (Chelsea Handler), zbog komentara o Srbiji i Srbima koje je, zajedno sa svojim gostima, saopštila u emisiji emitovanoj 20. juna.

Tema razgovora u emisiji “Chelsea Handler Lately” koja se emituje na zabavnom satelitskom TV kanalu “E!” bio je katastrofalan koncert kontroverzne zvezde Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) u Beogradu. Čelsi Hendler i njeni gosti (Chris Franjola, Natasha Leggero i Greg Proops) kritikovali su pevačicu i njen nastup, a Hendlerova je pročitala i izjavu srpskog ministra odbrane Dragana Šutanovca koji je nastup Vajnhausove okarakterisao kao sramotu i razočarenje.

“Pa šta, i vaša zemlja je to isto”, kazala je Hendlerova komentarišući ministrovu izjavu.

Srpska zajednica putem Fejsbuka, odnosno stranice koju je postavio Filip Filipi iz organizacije “28.jun” sa sedištem u Čikagu, sada poziva na bojkot TV programa i traži da se Hendlerova javno izvini. U 16 sati po srednjeevropskom vremenu, Fejsbuk peticiji se pridružilo više od 24 hiljade korisnika.

Nastup Hendlerove komentarisao je na svojoj Fejsbuk stranici i srpski minister odbrane:

“Neduhovito, bahato, površno, ružno... Komentarisati jednu zemlju ili narod mogu samo oni koji o nama ništa ne znaju ili žele da nas uvrede i izazovu našu pažnju i gnev!... Glavu gore, idemo dalje, ako već ne znaju ko su bili Tesla, Pupin, Milanković... naučiće ih Novak Đoković!" - napisao je Šutanovac.

Komičar Greg Prups (Proops) je to već učinio putem Twittera:

“Draga Srbijo, šalili smo se. Molim te da primiš moje izvinjenje” objavio je Prups na svom mikroblogu.

Za sada nema zvaničnih komentara od Hendlerove i produkcijskih kuća NBC/Universal i E!

XS
SM
MD
LG