Linkovi

Otpušten legendarni novinar Čarli Rouz


TV voditelj Čarli Rouz

Američka TV mreža CBS otpustila je iskusnog novinara Čarlija Rouza nakon što je Vašington Post objavio da ga je osam žena optužilo za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

PBS i televizija Blumberg takođe su otkazali distribuciju programa sa intervjuima Čarlija Rouza. Osam žena, od kojih su sve radile ili se prijavljivale za posao kod Čarlija Rouza, optužuju ga da ih je dodirivao protiv njihove volje

"Žao mi je zbog toga. Poznajem Čarlija godinama. Tako je kako je. To je tužan slučaj. Priznao je da je po svemu sudeći… ne znam. Tužno je to”, prokomentarisao je takođe legendarni američki novinar Leri King.

“Slušamo ove iskaze i želimo da se postaramo da sprečimo druge slučajeve takvog ponašanja, koji su ne samo u Holivudu već I širom sveta, na svakom radnom mestu, uvek i u svakom trenutku definitivno neprihvatljivi”, ocenio je glumac i reditelj Kenet Brana.

Rouz se preko Tvitera izvinio zbog nedoličnog ponašanja. Slavni novinar je najnoviji u nizu poznatih ličnosti optuženih za seksualno zlostavljanje. U Alabami, republikanski kandidat za Senat Roj Mur nastavlja da demantuje optužbe za seksualne prestupe pre više decenija, koji su se odnosili na tinejdžerke u vreme kada je on bio u svojim tridesetim. Mur je odbacio pozive istkanutih republikanaca da se povuče iz izborne trke za Senat. Prema anketama u Alabami, on zaostaje za svojim demokratskim rivalom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG