Linkovi

Policijski pas otkrio mumificirane majmune u koferu, putnik tvrdi da ih je doneo za sopstvenu ishranu


Mumuficirani ostaci majmuna (Foto: Customs and Border Protection via AP)
Mumuficirani ostaci majmuna (Foto: Customs and Border Protection via AP)

Pas američke carinske i granične službe (CBP) nanjušio je nešto neobično u prtljagu putnika koji se vraćao iz Afrike - mumificirane majmune.

Putnik koji se vraćao iz posete Demokratskoj Republici Kongo prijavio je da je u prtljagu bila sušena riba, ali je inspekcija na aerodromu Logan u Bostonu otkrila dehidrirana tela četiri majmuna, rekli su agenti. Putnik je rekao da je doneo majmune u SAD za sopstvenu potrošnju, rekao je u nedelju Rajan Biset, portparol CPB-a.

Sirovo ili minimalno prerađeno meso divljih životinja, koje se ponekad naziva i "mesom divljači", zabranjeno je u SAD zbog opasnosti od bolesti.

„Potencijalne opasnosti koje predstavlja unošenje mesa divljači u Sjedinjene Države su stvarne. Takvo meso može da nosi klice koje izazivaju bolesti, uključujući virus ebole“, rekao je Hulio Karavija, direktor lokalne luke za carinu i zaštitu granica.

Incident se dogodio prošlog meseca, ali je CBP tek sad objavio šta se desilo.

Biset je rekao da nije podignuta optužnica, ali da je sav prtljag zaplenjen, a skoro četiri kilograma divljeg mesa uništiće predstavnici američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

XS
SM
MD
LG