Linkovi

Ubijen osumnjičeni kanadski terorista


Aron Drajver, osumnjičeni kanadski terorista kojeg je ubila policija

Policija je navela da je jedan Kanadajnin koji je prethodno držan pod sumnjom da održava veze sa teroristima ubijen prekjuče u taksiju u Ontariju dok se spremao da detonira eksploziv na javnom mestu.

Komandir Kraljevske kanadske policije Jenifer Strakan je juče rekla novinarima da je 24-godidšnji Aron Drajver u sredu kad ga je policija opkolila detonirao eksplozivnu napravu u taksiju. Do konfrontacije je došlo u južnom gradu provincije Ontario, Stratoju.

Nije jasno da li je Drajvera poginuo od eksplozije ili hitaca policije. Taksista je zadobio samo lakše povrede u eksploziji.

Strakan je izjavila da je Drajver na internet postavio video o mučeništvu kojim se zaklinje na vernost Islamskoj državi i obećava da će počiniti nasilje protiv kako je naveo “neprijatelja Islama”. On je takodje govorio otvoreno na medijima o svojoj podršci islamskim ekstremistima rekavši da, ako zemlja podržava borbu protiv militanata, njeni gradjani, koji su žrtve terorističkih napada, zaslužuju takvu sudbinu.

Drajver je uhapšen juna 2015. zbog zabrinutosti da predstavlja pretnju javnoj bezbednosti. On je potom pušten na slobodu alo je bio pod nadzorom vlasti.

XS
SM
MD
LG