Linkovi

Vanredno stanje u Kaliforniji


استخوان های نهنگ در وادی ال هایتان مصر که موزیم سرباز فُسیل و تغیر اقلیم می باشد و به حیث یکی از میراث های طبعی از سوی یونسکو شناخته شده است.

Guverner Kalifornije proglasio vanredno stanje posle najvećeg zemljotresa koji je potresao oblast oko San Franciska u poslednjih 25 godina.

U severnoj Kaliforniji rano jutros je zabeležen najveći zemljotres koji je potresao oblast oko San Franciska u poslednjih 25 godina. U zemljotresu jačine 6 stepeni Rihtera povređena je desetina ljudi, dok su hiljade građana ostale bez električne energije.

Najveći deo štete od zemljotresa koncentrisan je oko Nape, grada u čuvenoj oblasti za proizvodnju vina u severnoj Kaliforniji.

Na veb stranici grada Nape piše da je došlo do pucanja 50 cevi za gas, da su vodovodne cevi pukle na 30 mesta, dok su polupani brojni prozori, a neke zgrade su čak pretrpele unutrašnju štetu.

Zemljotres je uzrokovao šest velikih požara i znatnu štetu, a šef vatrogasne službe u Napi, Dajon Kalahan je izjavio da je grad iscrpio svoje resurse gašenjem šest požara, transportom povređenih stanovnika, pretragom kuća za preživelima kao i popravkama i ponovnim uspostavljanjem dovoda električne energije.

XS
SM
MD
LG