Linkovi

Pomak u slučaju "kačenja" lažne bombe


Osumnjičeni Pol "Dag" Piters u zatvoru La Grandž u Kentakiju, 16. avgust 2011.
Osumnjičeni Pol "Dag" Piters u zatvoru La Grandž u Kentakiju, 16. avgust 2011.

Policija u Australiji tvrdi da je jedan australijski biznismen uhapšen u Sjedinjenim Državama u vezi sa napadom na tinejdžerku u Sidneju, tokom kojeg je o njen vrat bila prikačena lažna bomba.

Državna policija Novog Južnog Velsa objavila je da je juče u Luivilu, u saveznoj državi Kentaki, u zajedničkoj akciji Federalnog istražnog biroa i australijske policije uhapšen 50-ogodišnji muškarac.

"U ime Medi i čitave porodice, sada možemo da odahnemo, jer je tokom noći vinovnik uhapšen u Sjedinjenim Državama. Protekle dve nedelje su bile teške za nas i nadamo se da je ovim obeležen početak kraja traumetične agonije za našu porodicu“, rekao je otac žrtve Vilijem Pulver.

Osamnaestogodišnja Medlin Pulver napadnuta je u svom domu u predgrađu Sidneja ranije ovog meseca, posle čega joj je maskirani muškarac privezao za vrat napravu koja je izgledala kao bomba. Policija navodi da je čovek ostavio poruku pre no što je izašao iz kuće, ali nije objavljeno šta je pisalo na njoj.

Zvaničnici nisu saopštili ime osumnjičenog, ali je dnevnik "Sidnej Morning Herald" u svom izdanju prošle srede naveo da je napadač identifikovan kao Pol "Dag" Piters.

XS
SM
MD
LG