Linkovi

Incidenti u Budvi: Povrijeđen policajac, privedeno 25 navijača Partizana


Jedan crnogorski policajac je povrijeđen a najmanje 25 navijača beogradskog vaterpolo kluba Partizan privedeno nakon incidenta uoči planirane utakmice tog kluba sa kotorskim Primorcem u Budvi, kada je oko 120 gostujućih navijača odbilo policijski pretres i pokušalo nasilno da uđe na bazen.

U Budvi je večeras oko 18:50 časova, prije početka vaterpolo utakmice u okviru regionalne A1 lige između VK Primorac iz Kotora i VK Partizan iz Beograda na bazenu “Dragan Trifunović” došlo do narušavanja javnog reda i mira”, saopštila je Uprava policije.

U saopštenju policije navodi se da je “oko 120 navijača Partizana koji su pristupili objektu gdje se održavala utakmica odbilo da se podvrgne detaljnom pregledu zaštitara koji su obezbjeđivali događaj”.

“Osim toga, pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta, te im je od strane budvanske policije izdato upozorenje, a na koje su se oglušili”, piše u saopštenju Uprave policije.Policija navodi da je “ova grupa navijača udaljena sa bazena”, te da su nakon toga iste osobe kamenicama gađale objekat bazena, pri čemu je nastala šteta na objektu i na službenom vozilu Uprave policije”.

Lokalni mediji javljaju da su navijači Partizana demolirali salu borilačkih sportova u prizemlju bazena u Budvi, navodeći da su lomili stakla dok je u sali trenirala najmladja grupa uzrasta od tri do šest godina.

Portal Vijesti, koji je objavio i snimak napada na salu za borilačke sportove, navode da su teži incident spriječili predsjednik kluba Ranko Vukotić i karate trener Stefan Vukotić, koji su spriječili huligane da udju u salu, a djecu sklonili u svlačionice.

“Povrijeđen je jedan policijski službenik”, navodi UP i dodaje da je “u cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira policija upotrijebila zakonom predviđena sredstva prinude“

UP navodi da je sa događajem upoznat nadležni državni tužilac, te da je “u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva do sada dovedeno 25 lica”.

“Policija preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju procesuiranja lica odgovornih za ovo narušavanje javnog reda i mira”, piše na kraju saopštenja.

Lokalni portal Vijesti javlja da je nakon incidenta odlučeno da će utakmica između Primorca i Partizana biti odigrana u nedjelju u 19 sati, bez prisustva publike.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG