Linkovi

Budimiru Ničiću prva nagrada na Interferu za TV reportažu


Budimir Ničić, dopisnik Glasa Amerike sa Kosova, prima prvu nagradu za najbolju TV reportažu na Internacionalnom festivalu reportaža i medija (INTERFER) u Beogradu

Dopisnik Glasa Amerike sa Kosova Budimir Ničić dobio je prvu nagradu za najbolju TV reportažu na Internacionalnom festivalu reportaža i medija (INTERFER), koji je održan u Beogradu za reportažu "Pošumljavanje teladi, uzgoj ptica i Srba".

Prilog Budimira Ničića je priča o publikaciji, koju je na "srpskom jeziku" objavilo kosovsko Ministarstvo poljoprivrede. Prilog i sama publikacija izazvali su brojne reakcije na Kosovu, zbog čega je reagovao i poverenik za jezik na Kosovu Slaviša Mladenović, a ministarstvo je posle Ničićevog priloga objavilo novu publikaciju.

Predsednik žirija Pero Zubac, pesnik i publicista, rekao je na dodeli nagrada da je reportaža kraljica novinarstva, a da je novinska reportaža kraljica svih reportaža.

"Ona nema nikakavu drugu pomoć sem srca, duše, umeća pisanja, nema pomoć videa, slike", rekao je Zubac i dodao da je sve što je najbolje u novinarstvu zapisano i ostalo je u reportažama.

Nagrade na Interfereu su dodeljene u pet kategorija - TV, novinska, radio, foto i društveno odgovorna reportaža, a najviše priznanje, Gran-pri festivala dobila je Jovana Uhrin za reportažu "San urgentne noći" o značaju transplantacije organa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG