Linkovi

Brnabić sa ambasadorima Kvinte o merama Vlade Srbije


Ambasadori Kvinte u Beogradu - Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Italije, Nemačke i Francuske, uz prisusvo šefa Delegacije EU U Srbiji, pozdravili su u sredu tokom sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić mere koje Vlada Srbije preduzela u suočavanju sa epidemijom koronavirusa, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa i o saradnji Srbije sa zemljama EU i partnerima u prevazilaženju aktuelne krize, a Ana Brnabić je sagovornike upoznala sa merama koje je Srbija preduzela na osnovu epidemioloških podataka i saveta struke.

Rekla je i da se uskoro očekuje početak epidemiološke studije koju će raditi Medicinski fakultet u Beogradu.

Govoreći o strateškim prioritetima Srbije u periodu nakon krize, premijerka Brnabić je rekla da će fokus ostati na daljem jačanju zdravstvenog sistema i posebno e-Zdravstva i celokupnoj digitalizaciji zdravstva.

"Evropske integracije i regionalna stabilnost ostaju strateški prioriteti Srbije", istakla je premijerka. Pored toga, kako je dodala, fokus će ostati i na ekonomskim reformama i reformama u oblasti vladavine prava.

Brnabić je još jednom zahvalila na pomoći i podršci koju su Evropska unija i drugi partneri uputili Srbiji, a razgovaralo se i o ekonomskim merama Vlade Srbije u sklopu napora da se saniraju posledice uzrokovane epidemijom.

XS
SM
MD
LG