Linkovi

Kameron svedočio pred komisijom za etiku


Premijer Kameron svedoči pred specijalnim odborom o medijskom prisluškivanju telefona

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je svedočio pred komisijom za etiku u medijima o svom odnosu sa medijskim mogulom Rupertom Mardokom.

Britanski premijer Dejvid Kameron danas je svedočio pred komisijom za etiku u medijima o svom odnosu sa medijskim mogulom Rupertom Mardokom.

Kameron je rekao toj nezavisnoj komisiji čiji rad finansira vlada da su političari i mediji imali bliske odnose tokom protekle dve decenije. On je ukazao da bi trebalo da bude više transparentnosti i boljih regulativa jer tekući sistem ne funkcioniše.

Premijer Kameron je rekao da su njegova politička gledišta zasnovana na uverenjima a ne na zahtevima urednika medijskih kuća ili na odnosima sa njima. Medjutim, on je priznao da se favoritizam prema medijima ipak odigrava u okviru političkog sistema.

Kameron je prošlog jula naredio sudsku istragu, pošto je Mardokov tabloid News of the World optužen da je prisluškivao telefon jedne ubijene učenice, kao i telefone važnih političara i slavnih ličnosti.

Premijerov odnos sa Mardokom je predmet istrage pošto je Kameron uposlio bivšeg urednika tabloida News of the World Endija Koulsona za svog šefa komunikacija.
Koulson je sada suočen sa optužbama za korupciju u vezi sa skandalom prisluškivanja telefona.

Neposredno pošto su tvrdnje o pomenutim prisluškivanjima telefona iznete u javnost, Mardok je zatvorio tabloid News of the World.
XS
SM
MD
LG