Linkovi

Brejdi znao za ispumpavanje lopti?


Tom Brejdi sa trofejem namenjenom pobednicima Superboula
Tom Brejdi sa trofejem namenjenom pobednicima Superboula

Prema izveštaju koji je objavljen posle tromesečne istrage NFL-a, kvoterbek Nju Ingland Pejtriotsa "verovatno" imao saznanja o tome šta se dešavalo, iako je ranije odbacio tvrdnje da je prekršio pravila...

Zaključak tromesečne istrage američke Nacionalne fudbalske lige je da "postoji veća verovatnoća" da su pobednici poslednjeg Superboula Nju Ingland Pejtriotsi prekršili pravila kada su tokom januarske plej-of utakmice sa Indijanpolis Koltsima koristili lopte koje su bile nedovoljno napumpane.

Prema izveštaju, kvoterbek Pejtriotsa Tom Brejdi "verovatno" je imao saznanja o tome šta se dešavalo, iako je ranije odbacio tvrdnje da je prekršio pravila.

Korišćenje nedovoljno napumpane lopte, posebno tokom hladnog vremena, omogućava kvoterbeku da lakše baca loptu, baš kao i primaču da je uhvati.

Pejtriosti su u finalnoj utakmici Američke konferencije deklasirali Koltse - 45:7, a onda osvojili Superboul pobedom nad Sijetl Sihoksima.

NFL je tokom istrage zaključio da postoji veća verovatnoća da su članovi pomoćnog osoblja Pejtriotsa Džim Mekneli i Džon Džastremski bili deo unapred planirane zavere da se prekrše pravila NFL-a, tako što će lopte biti ispumpane pre nego što se daju sudijama.

Istragom je utvrđeno da trener Nju Inglanda Bil Beliček nije imao ništa sa tom zaverom, a NFL u ovom trenutku nije preporučio kazne.

Vlasnik Pejtrotsa Robert Kraft izjavio je da je razočaran izveštajem, koji - kako je rekao - ne sadrži nikakve čvrste dokaze da je bilo ko namerno ispustio vazduh iz lopti.

XS
SM
MD
LG