Linkovi

Brazil i Hrvatska otvaraju Mondijal


Žreb za Svetsko prvenstvo u Brazilu
Žreb za Svetsko prvenstvo u Brazilu

Nijedna od osam grupa izvučenih na žrebanju u letovalištu Košta do Soipe ne može se nazvati "grupom smrti", ali stručnjaci za sada kao najteže izdvajaju grupe "D" i "G"...

U brazilskom letovalištu Košta do Soipe danas je održan žreb za završnu fazu Svetskog prvenstva u fudbalu, koji će se u toj zmelji održati od 12. do 26. juna sledeće godine.

Gledajući sastave osam grupa, čini se da ovog puta ne postoji takozvana "grupa smrti", jer ni u jednoj nema više od dva tima koja se smatraju kandidatima za titulu, ali već sada neki kao najtežu grupu izdavaju grupu "D", u kojoj se nalaze tri bivša svetska prvaka - Italija, Engleska i Urugvaj, uz selekciju Kostarike.

Sastav grupa A, B, C i D
Sastav grupa A, B, C i D
Grupu "A" čine Brazil, Hrvatska, Kamerun i Meksiko, a utakmicom Brazil - Hrvatska biće otvoren svetski šampionat.

U grupi "B" nalaze se Španija, Holandija, Čile i Meksiko, tako da ćemo reprizu finala poslednjeg Mondijala između Španije i Holandije gledati već u prvom kolu ovog.

U grupi "C", koja je verovatno jedna od dve najslabije, nalaze se: Kolumbija, Grčka, Obala Slonovače i Japan.

Sastav grupa E, F, G i H
Sastav grupa E, F, G i H
Grupa "E" takođe ulazi u konkurenciju kao jedna od lakših, u njoj su: Švajcarska, Ekvador, Francuska i Honduras.

Grupu "F" čine: Argentina, Bosna i Hercegovina, Iran i Nigerija, grupu "G", koja je takođe prilično jaka: Nemačka, Portugal, Gana i SAD, a grupu "H": Belgija, Alžir, Rusija i Južna Koreja.

Loptice sa imenima reprezentacija izvlačili su bivši proslavljeni reprezentativci: Italijan Fabio Kanavaro, Argentinac Mario Kempes, Nemac Lotar Mateus, Francuz Zinedin Zidan, Španac Fernando Jero, Brazilac Kafu i drugi.
XS
SM
MD
LG