Linkovi

Bostonski maraton otkazan prvi put u istoriji


Trkači na 123. Bostonskom maratonu, 15. aprila 2019.
Trkači na 123. Bostonskom maratonu, 15. aprila 2019.

Bostonski maraton, koji je trebalo da bude održan u aprilu, a onda je odložen zbog pandemija Kovida 19 za septembar, sada je potpuno otkazan prvi put u istoriji, saopštili su organizatori.

Trka, koja se održava od 1897. smatra se najprestižnijim maratonom na svetu i svake godine privuče oko 30.000 trkača iz celog sveta.

"Naš glavni prioritet je zdravlje naše zajednice - našeg osoblja, učesnika, volontera i gledalaca", izjavio je Tom Grilk, direktor Bostonske atletske asocijacije koja organizuje Bostonski maraton.

Gradonačelnik Bostona Marti Volš saopštio je na Tviteru da trka, koja privlači kako Olimpijce i profesionalne trkače tako i brojne amatere - nije moguća ove godine.

"Dok nam je cilj i nada da ćemo ostvariti napredak u suzbijanju virusa i oporavku ekonomije, ne bi bilo odgovorno niti realistično da trku održimo 14. septembra ili u bilo koje drugo vreme ove godine", izjavio je Volš.

Trka od 42 kilometra, koja počinje u predgrađu, Hopkintonu a završava se u centru Bostona, je prvi od šest velkih svetskih maratona koji je otkazan zbog izbijanja koronavirusa.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG