Linkovi

Konvoj sa ostacima žrtava prošao Sarajevo


Kovčezi sa posmrtnim ostavima 520 identifikovanih žrtava masakra u Srebrenici
Kovčezi sa posmrtnim ostavima 520 identifikovanih žrtava masakra u Srebrenici

Medju 520 žrtava je šest maloljetnih osoba koje su u trenutku ubistva imale 15 godina i tri žene, od kojih je najstarija imala 94 godine

Kolona s posmrtnim ostacima 520 srebreničkih žrtava koje će 11. jula biti pokopane u Memorijalnom centru Potočari, prošla je danas iz Visokog, kroz Sarajevo, na putu prema Potočarima.

Brojne Sarajlije su izlaskom na ulice odale počast žrtvama zločina koji se dogodio 1995. godine u Srebrenici. Počast su odali i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, član tog tela Željko Komšić, ministar spoljnih poslova Zlatko Lagumdžija, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, američki i britanski ambasador u BiH i drugi.

Medju 520 identifikovanih žrtava je šest maloljetnih osoba koje su u trenutku ubistva imale 15 godina i tri žene, od kojih je najstarija imala 94 godine. Organizacioni odbor za obilježavanje 17. godišnjice genocida u Srebrenici saopštio je da su obavljene sve pripreme za komemorativni skup koji će biti održan 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima.
XS
SM
MD
LG