Linkovi

Novo nasilje na Zapadnoj obali


Palestinac koji se pretvarao da je novinar ubijen je pošto je ranio nožem izraelskog vojnika nadomak jednog naselja na Zapadnoj obali, dok je vojska ubila još trojicu Palestinaca koji su kamenicama gadjali vojnike.

Savet bezbednosti UN zakazao je za danas vanrednu sednicu da bi razmotrio pogoršanje bezbednosne situacije, a američki državni sekretar Džon Keri planira da sledeće nedelje otputuje u Nemačku na sastanak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, koji će takodje razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Današnji incident u naselju Kirjat Arba dogodio se tokom palestinskih demonstracija. Muškarac koji je nosio prsluk sa oznakom “press”, napao je jednog izraelskog vojnika nožem, posle čega su vojnici pucali u njega. Udruženje stranih novinara u Izraelu osudilo je napad kao “zloupotrebu novinarskih privilegija” a sve palestinske medijske organizacije pozvane su da odmah provere sve novinarske akreditacije.

Još trojica Palestinaca ubijena su u sukobima sa izraelskim vojnicima na pojasu Gaze i u gradu Beit Furik na Zapadnoj obali.

XS
SM
MD
LG