Linkovi

SAD spremne da podrže poziv Crnoj Gori u NATO


Susret potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i crnogorskog premijera Mila Đukanovića (arhiv gov.me)
Susret potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i crnogorskog premijera Mila Đukanovića (arhiv gov.me)

Iz Bijele kuće je saopšteno da je Bajden u razgovoru sa Đukanovićem kazao da su, ako Crna Gora nastavi reforme i jača podršku javnosti, SAD spremne da podržave upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na decembarskom sastanku šefova diplomatija Alijanse.

Potpredsjednik SAD Džozef Bajden najavio je u telefonskom razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem da su SAD spremne da podrže članstvo Crne Gore u NATO, ukoliko Crna Gora nastavi reforme i osnaži podršku javnosti pristupanju Alijansi.

Iz Bijele kuće je saopšteno da je Bajden u razgovoru sa Đukanovićem kazao da su, ukoliko Crna Gora nastavi da dalje napreduje u tim oblastima, SAD spremne da podržave upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na decembarskom sastanku šefova diplomatija Alijanse.

Potpredsjednik SAD i crnogorski premijer saglasili su se da bi članstvo Crne Gore u NATO-u učvrstilo njenu poziciju u evroatlantskim institucijama, doprinijelo većoj regionalnoj stabilnosti na Balkanu i potvrdilo kredibilitet NATO politike otvorenih vrata.

Bajden je, kako je saopšteno, pohvalio premijera za postignute reforme u oblastima odbrane, obavještajnog sektora i vladavine prava i apelovao na njega da nastavi da traži načine za jačanje napora u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

XS
SM
MD
LG