Linkovi

Berni Sanders, Mišel Obama u kampanji za Hilari


Senator iz Vermonta Berni Sanders na kampanji za Hilari obraća se publici Univerziteta Ejrkon u Ohaju 17, 2016.
Senator iz Vermonta Berni Sanders na kampanji za Hilari obraća se publici Univerziteta Ejrkon u Ohaju 17, 2016.

Američki predsednički kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp danas su krenuli u obilazak nekoliko ključnih država koje su im potrebne da bi odneli pobedu na izborima 8. novembra.

Klinton vodi kampanju u severoistočoj državi Nju Hempšir sa svojim nekadašnjim rivalom za demokratsku nominaciju, senatorom Bernijem Sandersom, dok nastoji da osvoji podršku mladjih birača koje je Sanders bio privukao u vreme primarnih izbora.

Hilarina ćerka Čelsi takodje vodi kampanju za nju u Severnoj Karolini. Prva dama Mišel Obama pojavila se u novom propagandnom spotu poručujući biračima da podržava bivšu državnu sekretarku jer će „Hilari biti predsednica na koju deca mogu da se ugledaju.“ Mišel Obama vodi kampanju za Hilari u još jednoj važnoj državi - Pensilvaniji, gde će posetiti Filadelfiju i Pitsburg.

A predsednik Barak Obama je u jednom radijskom intervjuu danas izjavio da je frustriran što birači nisu stali iz Hilarine kandidature kao što bi voleo, i nagovestio da je jedan od mogućih razloga – što je Klinton žena a SAD nikada nisu imale predsednicu. Za to vreme, republikanski kandidat Donald Tramp obilazi Čikago, treći najveći grad u zemlji i demokratsko uporište gde ima male šanse za pobedu, ali će se kasnije pojaviti na skupovima u dve obližnje države – Ajovi i Viskonsinu – gde je trka veoma tesna.

XS
SM
MD
LG