Linkovi

Trampovi advokati pokušavaju da zaustave izdavanje knjige "Vatra i bes"


Fotografija naslovne strane knjige "Vatra i bes: unutar Trampove Bele kuće"

Advokati američkog predsednika Donalda Trampa zahtevaju od bivšeg Trampovog saradnika i stratega Bele kuće Stiva Benona da prestane sa kritikama na račun prve porodice. Benon je citiran u novoj knjizi Majkla Vulfa „Vatra i bes“, a navodno je rekao da je Tramov sin, Donald Mlađi, počinio izdaju zato što se sastao sa predstavnicima Rusije tokom kampanje 2016.

Predsednik Tramp prvi put je javno progovorio o komentarima svog bivšeg stratega Stiva Benona, i rekao novinarima da sa njim ne razgovara.

“Sinoć je rekao da sam sjajan čovek, očigledno je brzo promenio priču.”

Tramp je ranije jutros zapretio da će povući pravne poteze protiv nekadašnjeg stratega Bele kuće. Predsednikovi advokati su poslali pismo Benonu u kojem traže da obustavi dosadašnje aktivnosti jer tvrde da je prekršio dogovor time što je razgovarao sa autorom Majklom Volfom.

Benon je citiran u novoj knjizi “Vatra i bes: unutar Trampove Bele kuće”, a navodno je rekao da je sastanak u Trampovoj kuli između Donalda Trampa Mlađeg, Džareda Kušnera, šefa izbornog štaba Pola Manaforta i ruske advokatice – “izdajnički”. Predsednik je taj sastanak u prošlosti opravdadao. Benon takođe kaže da će Donalda Trampa mlađeg “slomiti” na nacionalnoj televiziji u vezi sa istragom o Rusiji koju vodi specijalni istražitelj Robert Maler.

Tramp u saopštenju navodi da “Stiv Benon nema ništa sa njim, niti sa upravljanjem zemljom, i da kada je otpušten nije izgubio samo posao, već i razum.” Benona su u njegovoj radio emisiji upitali o odnosu sa Trampom.

“Predsednik SAD je sjajan čovek, i znate da ga ja uvek podržavam.”

U knjizi niko nije pošteđen. Vulf tvrdi da Ivanka Tramp ismeva svog oca zbog toga kako se češlja. Tvrdnju da je Melanija Tramp plakala kada je njen suprug dobio izbore i da to nisu bile suze radosnice, osporila je potrparolka Bele kuće. Autor takođe piše da predsednik često naručuje hranu iz MekDonaldsa jer se boji da će biti otrovan. Bela kuća knjigu naziva “lošom tabloidnom izmišljotinom”.

“Mislim da je odvratno prava reč za to kada govorite nečuvene i potpuno lažne stvari o predsedniku, njegovoj administraciji i porodici”, kaže Sara Hakabi Sanders.

U knjizi "Vatra i bes" Benon još tvrdi da specijalni tužilac Robert Maler sada istražuje veze Trampovog izbornog štaba I Rusije, a da je fokus na pranju novca.

Robert Maler je već optužio Manaforta I još jednog Trampovog saradnika Rika Gejtsa za pranje novca zbog lobiranja za Ukrajinu pre izbora 2016., a nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin I savetnik za spoljnu politiku Džordž Papadopulos priznali su krivicu zbog toga što su lagali FBI o svojim kontaktima sa Rusijom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG