Linkovi

Bivši strateg Bele kuće: Sastanak sa Rusima "izdajnički"


Predsednik Donald Tramp i bivši strateg Bele kuće Stiv Benon
Predsednik Donald Tramp i bivši strateg Bele kuće Stiv Benon

Bivši bliski saradnik predsednika Trampa, Stiv Benon ocenio je da je sastanak Trampovog sina Donalda mlađeg i najviših zvaničnika Tramvove kampanje sa grupom Rusa, u junu 2016. godine u Njujorku, bio izdajnički i nepatriotski, navodi se u izvodima iz nove knjige, u koje je agencija Rojters imala uvid.

Prema knjizi "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", autora Majkla Vulfa, Benon je bio zaprepašten zbog sastanka u Trampovoj kuli, tokom kojeg je ruski advokat navodno ponudio negativne informacije o tadašnjem demokratskom predsedničkom kandidatu Hilari Klinton. Sastanku, koji je organizovao Trampov sin, prisustvovali su i predsednikov zet i savetnik Džared Kušner i tadašnji šef izbornog štaba Pol Manafort, a postao je i deo federalne istrage moguće saradnje Trampove kampanje i Rusije tokom predizborne kampanje.

Tramp, koji je više puta demantovao optužbe da je bio u dosluhu sa Moskvom, oštro je reagovao na ocene svog bivšeg saradnika. "Stiv Benon nema veze sa mnom ili mojim predsedničkim mandatom. Kada je otpušten, nije izgubio samo posao, već i pamet", poručio je američki predsednik.

XS
SM
MD
LG