Linkovi

Nikolić obavio konsultacije sa stranačkim liderima


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Lider NDS-a Boris Tadić je posle konsultacija sa Nikolićem rekao da ne želi da uđe u vladu ukoliko ona nema perspektivu da reši temeljne probleme društva, a vlada u kojoj bi bila SPS ne bi bila delotvorna, sma-tra Tadić.

Za Savez Vojvođanskih Mađara sve je manje-više poznato, a SPS je spremna da bude deo parlamentarne većine. Zbog socijalista Nova de-mokratska stranka neće u Vladu, a Demokratska stranka ni u kom slučaju neće učestvovati u formiranju nove Vlade – ovo bi u najkraćem bio ishod današnjih razgovora predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa predstav-nicima parlamentarnih stranaka.

Lider SPS-a Ivica Dačić je posle sastanka sa predsednikom Srbije rekao da neće samo on biti u vladi, jer u dogovoru učestvuje cela koalicija, a ko će sve biti ministar, biće dogovoreno u narednom periodu:

"Ja sam Vučiću rekao veoma jasno – mi imamo samo jedno pitanje – kako najbolje i najviše možemo da pomognemo. I to je sve. Mislim da bi bilo vređanje građana Srbije koji su u najvećem broju glasali za SNS i gospodina Vučića da mi sada postavljamo neke ultimatume.", rekao je Dačić.

Lider NDS-a Boris Tadić je posle konsultacija sa Nikolićem rekao da ne želi da uđe u vladu ukoliko ona nema perspektivu da reši temeljne probleme društva, a vlada u kojoj bi bila SPS ne bi bila delotvorna, smatra Tadić. On je demantovao i medijske spekulacije da će Tinde Kovač i Miodrag Rakić ući u novu Vladu.

Ni Demokratska stranka ne može učestvovati u ovakvoj Vladi Sr-bije, rekao je lider demokrata Dragan Đilas i dodao da je u razgovoru sa Nikolićem izrazio zabrinutost zbog mnogih mera koje nova vlada name-rava da sprovede:
I
"Obavestili smo i predsednika Republike da se dubolo ne slažemo sa idejom rotirajućeg predsednika parlamenta Srbije. Smatramo je neozbiljnom i da ina unižava taj dom i tu funkciju koja je izuzetno važna.", istakao je Djilas.

Nikolić se danas sastao i sa predstavnicima dve manjinske liste – Stranke demokratske akcije Sandžaka i Partije za demokratsko delovanje, a za utorak je zakazao konsultacije sa SNS-o, kao najvećom parlamentar-nom strankom koja treba da da i premijera Srbije.
XS
SM
MD
LG