Linkovi

Preko sto žrtava požara u Bangladešu


Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života
Požar u jednoj fabrici u Bangladešu odneo 100 života

Nadležni u Bangladešu kažu da je vatra izbila noćas u prizemlju višespratne fabrike u predgrađu Dake

Spasilačke ekipe u Bangladešu pokušavaju da izvuku tela žrtava požara u fabrici konfekcije, u kojoj je izgorelo najmanje 109 osoba, pretežno žena. Nadležni kažu da je vatra izbila noćas u prizemlju višespratne fabrike u predgrađu Dake.

Vatrogasci su satima pokušavali da savladaju požar, a mnoge radnice su ostale zatvorene na gornjim spratovima. Neke su poginule skačući sa viših etaža, u pokušaju da se spasu od vatre. Nadležni još ne znaju šta je izazvalo požar i istraga je u toku.

Direktor Centra za radničku solidarnost u Bangladešu, izjavio je za Frans pres, da je to najsmrtonosniji požar u istoriji industrije odeće u zemlji. U Bangladešu postoji oko četiri hiljade fabrika konfekcije u kojima se proizvodi odeća poznatih međunarodnih firmi. Zemlja od izvoza odeće zaradi oko 20 milijardi dolara godišnje.

U međuvremenu, stigla je i vest da je prilikom rušenja nosača na nadvožnjaku u izgradnji na jugoistou Bangldeša, poginulo najmanje 11 ljudi. Nosači su se srušili juče u lučkom gradu Čitagongu. Desetine ljudi se vode kao nestali.
XS
SM
MD
LG