Linkovi

Žena preživela 17 dana pod ruševinama


Spasioci evakuišu jednu od preživelih žrtava srušene fabrike odeće u predgrađu Dake, u Bangladešu
Spasioci evakuišu jednu od preživelih žrtava srušene fabrike odeće u predgrađu Dake, u Bangladešu

Spasioci u Bangladešu pronašli su živu ženu 17 dana pošto se zgrada sa 5 fabrika odeće iznenada srušila pod sopstvenim opterećenjem

Spasioci u Bangladešu saopštili da su u ruševinama zgrade sa fabrikama odeće, u predgrađu prestonice Dake, pronašli živu jednu ženu 17 dana posle te nesreće.

Za sada se zna samo da je ime preživele žene Rešma i da je uspela da ostane u životu zahvaljujući tome što je pronašla rezerve vode.

Spasioci su već bili izgubili nadu da će naći još nekog preživelog u nesreći koja se dogodila 24. aprila i u kojoj je život izgubilo više od hiljadu ljudi.

Vlada Bangladeša je saopštila da je posle urušavanja zgrade u kojoj je bilo smešteno pet fabrika, iz bezbednosnih razloga zatvorila 18 drugih tekstilnih fabrika.

Zvaničnici navode da je urušavanju zgrade možda doprinelo to što se na njenim višim spratovima nalazilo nekoliko teških generatora, jer građevina nije bila projektovana za toliko opterećenje. Do sada je pritvoreno najmanje devetoro osoba osumnjičenih za nesreću.

Juče je osam osoba izgubilo život u požaru u drugoj tekstilnoj fabrici u prestonici, Daki. Požar je izbio u fabrici za izradu džempera, u vreme kada je većina radnika već završila radni dan.

Na tekstilnu industriju u Bangladešu, vrednu 20 milijardi dolara, otpada gotovo 80 odsto izvoza te zemlje.
XS
SM
MD
LG