Linkovi

CRTA: SNS osvojio najviše glasova na ponovljenim glasanjima u Beogradu


ARHIVA - Glasanje na izborima održanim u Srbiji 3. aprila (REUTERS/Zorana Jevtic)
ARHIVA - Glasanje na izborima održanim u Srbiji 3. aprila (REUTERS/Zorana Jevtic)

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) predsednika Srbije Aleksandra Vučića osvojila je najviše glasova na ponovljenom glasanju na četiri biračka mesta, objavio je Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

Na biračkom mestu 39 na Starom gradu SNS je dobila 91 glas, a slede lista "Ajmo ljudi" sa 76 glasova, Ujedinjeni za pobedu Beograda su na trećem mestu sa 29 glasova, a koalicija Moramo je četvrta sa 19 glasova.

Na glasačkom mestu 49 na Paliluli lista SNS je dobila 489 glasova, lista "Ajmo judi" 91, Ujedinjeni za pobedu Beograda i lista SPS/JS po 32, Nada za Beograd 27, Moramo 21 i Zavetnici 17 glasova.

Na glasačkom mestu na Čukarici lista SNS ima 598 glasova, "Ajmo ljudi" 96, Ujedinjeni za pobedu Beograda 43, Nada za Beograd 35, SPS/JS 22, Zavetnici 17 i Moramo 14.

Na biračkom mestu 31 na Paliluli lista SNS je dobila 408 glasova, "Ajmo ljudi" 167, Ujedinjeni za pobedu Beograda 78, Moramo 46 i SPS/JS 41 glas.

CRTA je ranije saopštila da proces glasanja protiče u skladu sa procedurama, ali je sumnju na kupovinu glasova u okolini jednog biračkog mesta posmatračka misija prijavila policiji.

U Srbiji je u nedelju ponovljeno glasanje na 54 biračka mesta za parlamentarne izbore, 35 mesta za predsedničke izbore i četiri biračka mesta za Skupštinu Beograda.

Pravo glasa na na ponovljenim parlamentarnim izborima ima 32.181 birač, dok na predsedničkim izborima pravo glasa ima 28.687 glasača.

Na četiri biračka mesta na kojima se glasa za odbornike u Skupštini Beograda pravo glasa imaju 5.804 birača.

Gradska izborna komisija (GIK) je odlučio da na još dva biračka mesta u Beogradu izbori budu ponovljeni 21. aprila, na biračkom mestu 57 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu broj 7 u opštini Rakovica, prenosi RTS.

Biračka mesta bila su otvorena do 20 časova.

XS
SM
MD
LG