Linkovi

Gradonačelnica Gračanice pokrenula postupak za poništenje odluke o razmeni nepokretne imovine


ARHIVA - Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić u razgovoru za Glas Amerike
ARHIVA - Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić u razgovoru za Glas Amerike

Gradonačelnica Gračanica Ljiljana Šubarić saopštila je da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine Gračanica pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine sa privatnikom, zbog koje je u ponedeljak održan protest, a o čemu je Glas Amerike izveštavao prošle nedelje. Šubarić je u saopštenju navela da je to učinila "uvažavajući na prvom mestu interese našeg naroda sa teritorije opštine Gračanica".

Odlukom, koja je doneta na petoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Gračanica 28. septembra, predviđeno je da opština Redži Soši ustupi više hektara svoje zemlje, za 18 ari njegovog privatnog puta.

"Na osnovu nadležnosti proisteklih iz Statuta opštine Gračanica, a na zahtev više od trećine odbornika Skupštine opštine Gračanica, ukidanje ove odluke biće uvršteno na dnevni red sledeće sednice", navodi se još u saopštenju, bez datuma održavanja najavljene sednice.

Gradonačelnica je poručila da i ona i odbornici i dalje smatraju da je odluka o razmeni nepokretne imovine od 28. septembra bila opravdana i da su "postojali valjani razlozi za njeno donošenje", ali da ne žele da bilo kojim potezom daju prostor "izbledelim i potrošenim političarima" da zarad svojih političkih interesa "zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici", kojem je pre svega potrebno jedinstvo i sabornost da se prebrode svi izazovi i nedaće, s kojima se suočava.

XS
SM
MD
LG