Linkovi

Zbog dojave o bombi evakuisana Skupštine Crne Gore, sudovi...


Pripadnici hitnih službi u akciji nakon što je zbog dojave o bombi evakuisana zgrada Skupštine Crne Gore, u Podgorici, 8. juna 2023. (Foto: VOA/Sanja Novaković)

Zgrada Skupštine Crne Gore evakuisana je u četvrtak ujutru zbog dojave o postavljenoj bombi, a dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su i u nekoliko škola u više crnogorskih gradova, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policija je obaviještena o dojavama o bombama u nekoliko škola u Crnoj Gori, ali i u zgradi Skupštine koja je evakuisana. U skladu sa utvrđenim procedurama Uprava policije preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz Uprave policije na Tviteru.

Dojava o bombi u skupštini Crne Gore
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Zbog dojava o bombi evakuisane su i zgrade sudova Apelacionog, Višeg i Vrhovnog suda i Glavnog grada, prenose crnogorski mediji.

Crnogorske institucije, uključujući i obrazovne, više puta su posljednih mjeseci evakuisane zbog dojava o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim.

Prosvjetne vlasti u Crnoj Gori su u decembru prošle godine obustavile redovnu, a uvele onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je skoro stotinu crnogorskih škola dobilo prijeteći mejl o postavljenim bombama.

Pripadnici hitnih službi u akciji nakon što je zbog dojave o bombi evakuisana zgrada Skupštine Crne Gore, u Podgorici, 8. juna 2023. (Foto: Glas Amerike/Sanja Novaković)
Pripadnici hitnih službi u akciji nakon što je zbog dojave o bombi evakuisana zgrada Skupštine Crne Gore, u Podgorici, 8. juna 2023. (Foto: Glas Amerike/Sanja Novaković)

Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne prijeteće mejlove osumnjičila maloljetnog državljanina Češke Republike.

XS
SM
MD
LG