Linkovi

Bajden o Putinu: Primedbe izražavaju lični gnev


Bajden: Primedbe o Putinu izražavaju sopstveni gnev
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Bajden: Primedbe o Putinu izražavaju moj lični gnev

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da primedba koju je izrekao u Varšavi, da ruski predsednik Vladimir Putin treba da bude lišen vlasti, predstavlja njegov sopstveni moralni gnev – a ne promenu politike američke administracije.

Ni tada, ni sada nisam artikulisao promenu politike. Izražavao sam moralni gnev koji sam osećao i ne izvinjavam se“, ukazao je Bajden – napomenuvši da je neposredno pre obraćanja povodom predloga američkog budžeta za 2023. obišao porodice raseljene zbog ruske invazije u Ukrajini.

Američki predsednik, pojašnjavajući stav koji je izneo tokom govora u poljskoj prestonici, ukazao je da neće povući reč. Na pitanje smatra li da bi to moglo izazvati negativnu reakciju ruskog predsednika – Bajden je odgovorio da ga nije briga šta on misli.

Učiniće ono što želi da uradi”, zaključio je američki predsednik.

Video: Deo govora američkog predsednika u Varšavi

Bajden je rekao i da ne smatra da će se komentari izrečeni o ruskom predsedniku odraziti na diplomatiju, kao i da smatra da niko ne veruje da će Sjedinjene Države svrgavati Vladimira Putina.

Susret sa njim zavisiće od onoga o čemu bi želeo da razgovara”, odgovorio je američki predsednik na pitanje o mogućem susretu sa ruskim šefom države.

Deo međunarodne i američke javnosti zaintrigirala je opaska koju je američki predsednik izrekao u govoru u prestonici Poljske Varšavi – da Putin ne može ostati na vlasti u Rusiji.

Tim povodom do sad su reagovali američki državni sekretar Entoni Blinken koji je poručio da ne postoji američka strategija za promenu režima u Rusiji – ali i Bela kuća i Kremlj.

XS
SM
MD
LG