Linkovi

Zvaničnici: Bez preživelih u udesu ruskog aviona


Arhiva - Avion Antonov An-26 u blizini Petropavlovsk-Kamčatskog, Rusija, 17. novembra 2020.
Arhiva - Avion Antonov An-26 u blizini Petropavlovsk-Kamčatskog, Rusija, 17. novembra 2020.

U udesu aviona koji je prevozio 28 osoba nije bilo preživelih, javljaju ruske novinske agencije, prenoseći izjave predstavnika spasilačkih timova.

Avion Antonov An-26 sa 22 putnika i šest članova posade, koji je leteo od grada Petropavlovsk-Kamčatski do grada Palana na istoku Rusije, nije uspostavio komunikaciju u zakazano vreme, saopštili su zvaničnici za reagovanje u hitnim situacijama - javlja agencija Rojters.

Takođe, letelica je nestala sa radara.

Avion je pripadao kompaniji Kamčatka aviejšn enterprajz. Avion je u funkciji od 1982. godine, javila je ruska državna novinska agencija Tass. Direktor kompanije Aleksej Habarov rekao je novinskoj agenciji Interfaks da je avion bio tehnički ispravan.

Pokrenuta je istraga, a misija potrage je u toku. U izveštajma medija navodi se da se avion možda srušio u more, ali za to još uvek nema zvanične potvrde. Dva helikoptera i avion poslati su da pregledaju rutu nestalog aviona, rekli su lokalni zvaničnici.

Državna novinska agencija RIA Novosti izvestila je da je nekoliko brodova takođe traga za avionom. Grad Palana nalazi se na obali Ohotskog mora.

Avion se pripremao za sletanje kada je izgubljen kontakt, na oko 10 kilometara od Palaninog aerodroma. Šefica lokalne vlade u Palani Olga Mokhireva bila je u avionu, rekli su portparoli vlade Kamčatke.

2012. godine, avion Antonov An-28, koji je pripadao vazduhoplovnoj kompaniji Kamčatka, srušio se na planinu dok je leteo iz Petropavlovska-Kamčatskog i dolazio na sletanje u Palanu. Na brodu je bilo ukupno 14 ljudi, od kojih je 10 poginulo. Kod oba pilota, koji su bili među poginulima, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, izvestio je Tass.

XS
SM
MD
LG