Linkovi

Napad na američki konzulat u Avganistanu


Požar blizu američkog konzulata u pokrajini Herat

Napadači su dovezli kamion sa ekslozivom ispred glavnog ulaza i otvorili vatru iz automatskog oružja i verovatno ispalili projektile iz ručnih bacača

Pobunjenici u avganistanskom gradu Heratu na zapadu zemlje napali su danas američki konzulat i tom prilikom ubijena su najmanje dvojica avganistanskih vojnika, dok je ranjeno skoro 20 osoba.

Zvaničnici su saopštili da su pripadnici Talibana počeli da pucaju i da su izveli samoubilački napad ispred zgrade konzulata. Međunarodne bezbednosne snage uzvratile su vatru i, kako je navedeno, svi ekstremisti, od kojih su neki nosili prsluke sa eksplozivom, ubijeni su u sukobu.

Portparolka Državnog sekretarijata Meri Harf izjavila je da su napadači dovezli kamion sa ekslozivom ispred glavnog ulaza i otvorili vatru iz automatskog oružja i verovatno ispalili projektile iz ručnih bacača.

Kamion je eksplodirao nekoliko trenutaka kasnije što je izazvalo rušenje glavnog ulaza. Ona je rekla da nema američkih žrtava. Taliban je preuzeo odgovornost za napad i naveo da je bilo žrtava među avganistanskim i američkim snagama.
XS
SM
MD
LG