Linkovi

Okršaji na zapadu Avganistana


Povredjenog vojnika Avganistanske nacionalne armije izvlače iz vojnog vozila ispred lokalne bolnice posle napada kod sudnice u provinciji Farah.

U višečasovnoj borbi sa talibanskih ekstremista poginule su 44 osobe, većinom civila.

Zvaničnici u Avganistanu saopštili su da su u višečasovnoj borbi sa talibanskim ekstremistima na zapadu Avganistana poginule 44 osobe, većinom civila, a da je ranjeno više od 70 ljudi.

Vlasti kažu da su pripadnici bezbednosnih snaga uspeli da pobiju svih devet napadača, otprilike sedam sati pošto su prodrli u kompleks državnih zgrada u pokrajini Farah. Šef pokrajinske policije izjavio je da je cilj napada bilo oslobađanje zatvorenih Talibana koji su prebacivani u lokalni sud na suđenje.

Pobunjenici su uspeli da prodru kroz kontrolne stanice po svemu sudeći zahvaljujući tome što su bili u vozilima avganistanske armije. Dva napadača su poginula u eksploziji automobila bombe ispred ulaza u sud, jednog su ubili stražari, a ostali su pronašli zaklon u okolnim kućama.

Odgovornost za napad je preuzeo Taliban, koji tvrdi da su oslobođena tri njegova saborca, ali vlasti demantuju da je iko oslobođen.
XS
SM
MD
LG